Το Κρεμλίνο δια στόματος του Ντιμίτρι Πεσκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι ATACMS και τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ερωτώμενος για το θέμα είπε ότι «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προσαρμοσθεί στην χρήση νέων όπλων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Όλα αυτά δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να επηρεάσουν την ουσία της και την έκβαση της. Δεν είναι καμία πανάκεια και δεν υπάρχει κανένας τύπος όπλων που μπορεί να μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης».
«Τα άρματα μάχης Abrams είναι σοβαρά όπλα, αλλά θυμηθείτε τι είπε ο πρόεδρος για άλλα άρματα μάχης που κατασκευάσθηκαν σε μια άλλη χώρα» δήλωσε επίσης ο Πεσκόφ αναφερόμενος σε άλλα δυτικά άρματα μάχης τα οποία προμηθεύθηκε το Κίεβο, στα οποία περιλαμβάνονται τα γερμανικά Leopards και τα βρετανικά Challengers.
«Λοιπόν και αυτά επίσης (τα Abrams) θα καούν» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ



