Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε σήμερα την αποπομπή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, λόγω της καταστροφικής εξέλιξης της πυρκαγιάς στην Αττική.
Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης. Στη συνέχεια πήγε στο Πάτημα Χαλανδρίου, στη βιοτεχνία όπου έχασε τη ζωή της μια εργαζόμενη, όταν εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό της από τη φωτιά.
Μιλώντας με τους πληγέντες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράσταση του και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους προκειμένου η Πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αρωγής τους μέσα σε εύλογο χρόνο.
Στο Πάτημα Χαλανδρίου, έξω από τη βιοτεχνία που έχασε τη ζωή της η εργαζόμενη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε μεταξύ άλλων:
« Η πολιτική ευθύνη προσδιορίζεται από τα αποτελέσματα των πολιτικών πράξεων και των πολιτικών επιλογών. Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Όχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον πρωθυπουργό. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Είναι το αυτονόητο. Για όλα τα υπόλοιπα, τη λογοδοσία που πρέπει να υπάρξει απ’ όλη την κυβέρνηση και πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, θα αναφερθώ τις επόμενες ημέρες».




