Δυναμικό παρών με συγκεντρώσεις και πορείες αναμένεται να δώσουν για μια ακόμα χρονιά συνδικάτα, συλλογικότητες, ενώσεις εργαζομένων και φορείς, στο καθιερωμένο ραντεβού ενόψει της 88ης ΔΕΘ.
Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκη από τις 08:00 έως τις 15:00 της Παρασκευής (6/9).
Ταυτόχρονα, έχει προκηρυχθεί και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές δομές της υπόλοιπης χώρας. Σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, από όπου ξεκίνησε πορεία με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και αστυνομικοί
Στις 13:30, εκπαιδευτικοί αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και να διαμαρτυρηθούν κατά της αξιολόγησης.
Την «σκυτάλη» θα πάρουν στις 6 το απόγευμα τα Σώματα Ασφαλείας που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ σχεδιάζουν να έχουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας αυξήσεις και αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.



