Καιρός: Στους 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, πτώση της θερμοκρασίας από αύριο- Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

focusfm.gr
11 Οκτωβρίου 2024, 10:44
Καιρός: Στους 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, πτώση της θερμοκρασίας από αύριο- Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει και σήμερα η θερμοκρασία με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές να φτάνει και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν και βροχές στα βορειοανατολικά.

Πιο αναλυτικά σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που τοπικά κατά διαστήματα, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 30, στη Θεσσαλία από 15 έως 33, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 15 έως 29, στην υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 27 και στην Κρήτη από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-10-2024

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στις Σποράδες, την Εύβοια,την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη θα αυξηθούν και από αργά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-10-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογεματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.