Απεργιακός «πυρετός» σήμερα με κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό, αλλά και δεμένα πλοία στα λιμάνια.
Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών –
Συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα προπύλαια Αθηνών.
Στην Θεσσαλονίκη στις 11:30, δάσκαλοι, καθηγητές καθώς και μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.
Απεργία και των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό). Καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα αλλά και σε κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων του κλάδου στα αεροδρόμια των τουριστικών προορισμών.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας.
Στην Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
Στην Ζάκυνθο, στις 9.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ και στις 11.30 π.μ. στη νομαρχία.
Στην Ηγουμενίτσα, στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
Στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., στο αεροδρόμιο με αγωνιστικό ραντεβού στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο από όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το αεροδρόμιο.
Στην Καβάλα, στις 10.30 π.μ., στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Στην Κεφαλονιά, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Αργοστόλι).
Στην Κω, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Επαρχείο.
Στην Λάρισα, στις 10:30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Στην Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.
Στα Χανιά, στις 11 π.μ., στο αεροδρόμιο με προσυγκέντρωση, στις 9 π.μ., στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το αεροδρόμιο Χανίων.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Σήμερα παράλληλα συνεχίζεται η 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια και την Τετάρτη, με τους ναυτικούς να ζητούν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή ΣΣΕ με ποσοστό αύξησης 23% και την άμεση τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ε.Γ/Ο.Γ , Ταχυπλόων Πλοίων και επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης.


