Επανέλαβε ότι το Κίεβο πρέπει να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις που αφορούν το δικό του μέλλον.
Η δήλωσή του έγινε στο πλάισιο των συζητήσεων που ξεκινούν στη Σαουδική Αραβία μεταξύ των Η.Π.Α και της Ρψσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον τερματισμό του.
«Η Ουκρανία δεν θα συμμετάσχει. Η Ουκρανία δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτό» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια διαδικτυακή ενημέρωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου πραγματοποιεί κρατική επίσκεψη. «Η Ουκρανία θεωρεί τις όποιες διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία ως διαπραγματεύσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε … οποιεσδήποτε συμφωνίες για εμάς χωρίς εμάς» είπε.
Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης πιο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ ως μέρος μιας κρίσιμης συμφωνίας για τις σπάνιες γαίες που δίνει πρόσβαση στις ΗΠΑ στον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους.



