Έβρος: Έπιασαν άνδρα στα σύνορα με όχημα που αναζητούνταν από τις αρχές της Γερμανίας ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική διαδικασία

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/3) στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

focusfm.gr
26 Μαρτίου 2025, 13:59
Έβρος: Έπιασαν άνδρα στα σύνορα με όχημα που αναζητούνταν από τις αρχές της Γερμανίας ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική διαδικασία

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη Χώρα, όπου κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους ανωτέρω αστυνομικούς σε συνεργασία με αξιωματούχους του Frontex, διαπιστώθηκε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας ως αντικείμενο που αναζητείται με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε ποινική διαδικασία.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μια πλαστή εξουσιοδότηση για την οδήγηση του οχήματος.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η πλαστή εξουσιοδότηση, τα στοιχεία κυκλοφορίας του και δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.