Περίπου 4.000 παράνομοι μετανάστες στην Κρήτη από τις αρχές του έτους – Χιλιάδες περιμένουν στα παράλια του Τομπρούκ στη Λιβύη

Στα όριά τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα της Κρήτης, καθώς οι μεταναστευτικές ροές που συνεχίζονται ασταμάτητα, φθάνοντας ρεκόρ αριθμό «αφίξεων» παράνομων μεταναστών.

focusfm.gr
24 Μαΐου 2025, 13:38
Φωτογραφία:Cretapost

Είναι ενδεικτικό πως ήδη ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που έχει φτάσει στην Κρήτη από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου ανέρχεται περίπου στις 4.000, φτάνοντας δηλαδή τον συνολικό αριθμό αφίξεων για ολόκληρο το 2024, που ήταν 5.100.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, μετά τους εκατοντάδες που έφτασαν νότια του Ηρακλείου και στη Γαύδο τα τελευταία 24ωρα, στα παράλια του Τομπρούκ της Λιβύης βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν να επιβιβασθούν σε κάποια βάρκα με αρχικό προορισμό την Κεντρική Ευρώπη και πλέον πρώτη πύλη εισόδου η Νότια Κρήτη.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ένωση Εργαζομένων του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος στην Κρήτη, ειδικά ενόψει καλοκαιριού.

Επιμέλεια:Βάλια Μπουγιουκλή