Ο Τανγκ Ρεντζιάν, πρώην υπουργός Γεωργίας της Κίνας, αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο με διετή αναστολή, αφού βρέθηκε ένοχος για λήψη 38 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωροδοκίες μεταξύ 2007 και 2024, όπως ανακοίνωσε το Μεσαίο Λαϊκό Δικαστήριο της πόλης Τσανγκτσούν, στην επαρχία Τζιλίν.
«Ο Τανγκ θα πρέπει να καταδικαστεί για δωροδοκία και να του επιβληθεί θανατική ποινή, καθώς το ύψος των χρημάτων ήταν εξαιρετικά μεγάλο και προκάλεσε σοβαρή ζημία στο κράτος και στον λαό», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.
Το γεγονός ότι ομολόγησε και εξέφρασε μεταμέλεια μετέτρεψε την ποινή σε αναστολή που πιθανά θα γίνει ισόβια κάθειρξη.
Η ποινή συνοδεύεται από ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πλήρη δήμευση της προσωπικής του περιουσίας.
Ο 63χρονος Τανγκ, καταγόμενος από το Τσονγκτσίνγκ, ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 και έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το 1991. Εργάστηκε επί δεκαετίες στον αγροτικό τομέα της χώρας.



