Eνώ τα νέα τέλη κυκλοφορίας έχουν ήδη αναρτηθεί για το 2026, εντύπωση προκαλεί το πόσοι οδηγοί δεν πλήρωσαν τα περσινά τέλη κυκλοφορίας.
Έπειτα από τους νέους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε πως 99.498 κάτοχοι οχημάτων και συγκεκριμένα 80.758 φυσικά πρόσωπα και 4.452 νομικά πρόσωπα, δεν είχαν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2025. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ούτε ασφάλεια.
Σε όλους απεστάλησαν τα σχετικά ειδοποιητήρια μέσω SMS, email ή ταχυδρομείο, με το υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει πως στην πρώτη αποστολή ειδοποιητηρίων, σκοπός είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για τις παραλείψεις συμμόρφωσης που έχουν εντοπιστεί ώστε να συμμορφωθούν, εντός 15 ημερών. Με την παρέλευση του χρονικού αυτού διαστήματος και την ολοκλήρωση εκ νέου διασταυρωτικών ελέγχων, οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα, που δε συμμορφώθηκαν, θα λάβουν τις ειδοποιήσεις με τα βεβαιωμένα πρόστιμα.
Οι πολίτες μπορούν να δουν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τα οχήματά τους στην εφαρμογή oximata.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet. Μέσω της εφαρμογής ενημερώνονται για την κατάσταση μη συμμόρφωσης κάθε οχήματος και μπορούν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.



