Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση o 22χρονος, ο οποίος κατάπιε ολόκληρο μπέργκερ χωρίς να το μασήσει εξαιτίας όπως αναφέρθηκε ενός challenge που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
“Με ένα θαύμα θα σωθεί. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ελπίζουμε να γίνει αυτό το θαύμα, να σωθεί το παιδί, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη”, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος που συμπλήρωσε:
“Πώς είναι δυνατόν ένα άτομο να υποβάλλει τον εαυτό του σε μια δοκιμασία να μπορέσει να δεχθεί ένα ολόκληρο μπέργκερ αμάσητο; Πώς είναι δυνατόν; Είναι βέβαιο ότι θα φράξει η τραχεία και θα καταλήξει εκεί που κατέληξε. Και πρώτες βοήθειες να ήξεραν εκεί οι άνθρωποι, χρειάζεται παρέμβαση γιατρού και άμεσα προκειμένου ένας τέτοιος οργανισμός να μπορέσει να σωθεί. Γιατί ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο για μικρό χρονικό διάστημα ξέρουμε ότι παθαίνει βλάβες που δεν επανέρχονται”, είπε εξηγώντας πως ο εγκέφαλος του 22χρονου έχει υποστεί υποξία, και άρα ανεπανόρθωτη βλάβη.
Πάντως από την πλευρά της οικογένειας του 22χρονου διαψεύδεται ότι συμμετείχε σε οποιοδήποτε challenge. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός είχε βγει με φίλους για φαγητό και προσπάθησε να καταναλώσει το μπέργκερ ολόκληρο, πιθανώς προσπαθώντας να το φάει όσο πιο γρήγορα γινόταν.



