Νέος σεισμός έπληξε το δυτικό Αφγανιστάν, αρκετές ημέρες μετά από δύο μεγάλες δονήσεις στην περιοχή που σκότωσαν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) αναφέρει ότι ο σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην πόλη Χεράτ. Ήταν σε βάθος 6,3 χιλιομέτρων (τέσσερα μίλια).
Ο σεισμός προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε περιφερειακό νοσοκομείο της Χεράτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ασίφ Καμπίρ, τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης.
Στην έκθεσή του, το USGS ανέφερε ότι το επίκεντρο του τελευταίου σεισμού ήταν 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χεράτ, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
Πάνω από το 90% όσων έχασαν τη ζωή τους στους προηγούμενους σεισμούς ήταν γυναίκες και παιδιά, ανέφερε η Unicef της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά.



