Ούτε βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που ενισχύουν τα μπλόκα τους. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν πάρουν πειστικές απαντήσεις για την καθυστέρηση των ενισχύσεων, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού.
«Θα κάνουμε εδώ Χριστούγεννα»
Εκτός από τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, στο τελωνείο των Ευζώνων και στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στην Καρδίτσα το βράδυ της Δευτέρας, αγρότες της Ροδόπης έκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ύψος του δυτικού κόμβου Κομοτηνής στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη. Με εκτροπές η κυκλοφορία σε Ημαθία, Ευζώνους, Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και στα σύνορα στην Δοϊράνη.
Με εκτροπές η κυκλοφορία σε Ημαθία, Ευζώνους, Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και στα σύνορα στην Δοϊράνη.
Θα αποκλείσουν και λιμάνια
Οι αγρότες δηλώνουν ανοιχτά την πρόθεση τους να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων. Είναι αποφασισμένοι αν χρειαστεί να μείνουν στον δρόμο μέχρι τα Χριστούγεννα.
Παράλληλα, οι αγρότες αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό «παρών» στα δικαστήρια της Λάρισας, την προσεχή Πέμπτη, όπου απολογούνται οι συνάδελφοι τους, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών.
Δείτε ΕΔΩ που έχει μπλόκα αγροτών



