Αλέξης Πατέλης : «Οι βιομήχανοι θα βάλουν στην τσέπη τη μείωση του ΦΠΑ»

focusfm.gr
26 Μαΐου 2024, 13:13
Αλέξης Πατέλης : «Οι βιομήχανοι θα βάλουν στην τσέπη τη μείωση του ΦΠΑ»

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, μίλησε στο ένθετο του ΟΤ στο One Channel τόσο για τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και για τα τεχνάσματα των πολυεθνικών ώστε να πωλούν σε υψηλότερες τιμές σε κάποιες χώρες της Ε.Ε

Ο Αλέξης Πατέλης απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση σε μείωση του ΦΠΑ αφού και οι ίδιοι οι βιομήχανοι το ζητούν και έχουν δεσμευθεί ότι θα περάσουν την μείωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός και μόνο ό,τι οι βιομήχανοι συμφωνούν μεταξύ τους στη μείωση του ΦΠΑ θα έπρεπε και αυτό από μόνο του να χτυπήσει κάποια καμπανάκια. Προφανώς συμφωνούν διότι υπολογίζουν ότι εκείνοι θα κερδίσουν τη διαφορά και δεν θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές αλλά θα βάλουν τα επιπλέον χρήματα στη τσέπη τους» καυτηρίασε ο συνεργάτης του πρωθυπουργού και συνέχισε: «Το ερώτημα για τη μείωση του ΦΠΑ το έχουμε απαντήσει πολλές φορές. Η μείωση του φόρου δεν θα φτάσει στον τελικό καταναλωτή και κοστίζει πάρα πολύ. Είναι προτιμότερο τα χρήματα να κατευθυνθούν σε άλλες πολιτικές όπως στη παιδεία και την υγεία και επίσης καμία χώρα δεν αντιμετώπισε το θέμα της ακρίβειας σε βάθος χρόνου με τη μείωση του ΦΠΑ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν και λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να διασφαλιστεί πώς η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στην τελική τιμή του προϊόντος, ο κ. Πατέλης απάντησε: «Δοκιμάσαμε και μέσα στο Covid ,τη μείωση του ΦΠΑ. Δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε κανείς και εάν βάλει κάποιος τα νούμερα κάτω πόσο θα κόστιζε μια τέτοια παρέμβαση και εν τέλει πόσο όφελος θα υπήρχε τα αποτελέσματα είναι αποτρεπτικά»