Αντίποινα του Καναδά προς τις Η.Π.Α – θα επιβάλει δασμούς από 15% έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από τις 8 Σεπτεμβρίου

Ο Καναδάς θα επιβάλει δασμούς από 15% έως 50% σε μια σειρά αμερικανικών προϊόντων από τις 8 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, περιγράφοντας λεπτομερώς την απάντηση της Οτάβας στους τελευταίους δασμούς των ΗΠΑ.

focusfm.gr
25 Αυγούστου 2026, 19:23
Δασμούς 28.9 δις δολαρίων σε Αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε ο Καναδάς - Θα εφαρμοστούν από αύριο

Ο Καναδάς είναι «ενωμένος στην απάντησή του» στην «άνευ προηγουμένου πρόκληση» που θέτει ο εμπορικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν. «Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου πρόκληση που επιβλήθηκε στον Καναδά. Αλλά ο Καναδάς θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια σε κλάδους που έχουν πληγεί σοβαρά από αυτόν τον εμπορικό πόλεμο με την αποδέσμευση 7,5 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (4,6 δισεκατομμύρια ευρώ) για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας.

Αυτά τα μέτρα αντιποίνων, που είχε ανακοινώσει σε γενικές γραμμές το Σάββατο ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ, θα έχουν στόχο τον αμερικανικό χάλυβα, τα αμερικανικά γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και γεωργικό εξοπλισμό, τη χαρτοβιομηχανία, τις ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευές.