Έντονες οι αντιδράσεις κατοίκων και τουριστών του δήμου Κασσάνδρας για το εκτεταμένο πρόβλημα λειψυδρίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, δεν υπάρχει σταθερή υδροδότηση εδώ και μια εβδομάδα στην περιοχή ενώ όταν έρχεται το νερό, αυτό είναι μόλις για λίγες ώρες την ημέρα και με ελάχιστη πίεση. Οι κάτοικοι προσπαθούν τα βράδια να γεμίζουν μπουκάλια και κουβάδες σταγόνα – σταγόνα για να εξυπηρετηθούν, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται έλλειψη των εμφιαλωμένων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση σε όλους να μην χρησιμοποιούν άσκοπα νερό, σε μία προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση, ενώ το έργο της αφαλάτωσης θα ολοκληρωθεί το 2025.
Πάντως, από τον δήμο αναφέρουν πως η αφαλάτωση δεν θα δώσει οριστική λύση αφού χρειάζεται να γίνουν και άλλες γεωτρήσεις.


