Χάρη στην άμεση επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σώθηκε 70χρονος που υπέστη καρδιακή ανακοπή και έπεσε από δέντρο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ,το πρωί της Τρίτης (23/9).
Σύμφωνα με ανάρτηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης οι διασώστες και ο γιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής σε 70χρονο που έπεσε από δέντρο στην περιοχή της Σταυρούπολης.
Εφαρμόστηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρωτόκολλα διαχείρισης καρδιακής ανακοπής και παράλληλα πρωτόκολλα διαχείρισης τραύματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε στο σημείο του συμβάντος και αφού ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αυτόματη κυκλοφορία, σταθεροποιήθηκε και διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον Νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση.
#Διασώστες_ΕΚΑΒ_Θεσσαλονίκης#Ανάταξη_Καρδιακής_Ανακοπής
Σήμερα, 23/09/2025, στις 11:30, οι Διασώστες και Ιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής/πτώσης από δένδρο σε άνδρα 70 ετών στην Σταυρούπολη.Εφαρμόστηκε καρδιοπνευμονική… pic.twitter.com/pzu12eiWVP
— Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης (@SomateioEKAB2) September 23, 2025



