Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των τουριστικών πρακτόρων μετέφερε από την Κρήτη ο κ.Δημήτρης Χαριτίδης (Τουριστικός πράκτορας) μιλώντας στην έκτακτη μεσημεριανή του Στέφανου Δαμιανίδη, στον Focus Fm.
“Εμείς φέτος υπολογίζαμε περίπου 220.000 τουρίστες από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης δηλαδή και από την Ουκρανία και από τη Ρωσία με την οποία ήδη υπήρχαν περιορισμοί στις πτήσεις για την Ελλάδα λόγω covid, περιμέναμε κόσμο. Ειδικά στη Χαλκιδική επειδή δημιουργήθηκε ένα κενό στην αγορά γιατί έφυγε μία πολύ μεγάλη εταιρεία αναμέναμε αρκετό κόσμο. Και Ρώσοι την επιλέγουν και οι Ουκρανοί κλείνουν τετράστερα, και πεντάστερα ξενοδοχεία, ταβέρνες, εκδρομές.
Η εκτίμηση της πιθανής ζημίας, όπως εξηγεί ο κος Χαλκίδης είναι τεράστια..
“Με τους 220.000 τουρίστες που περιμέναμε μόνο ο ξενοδοχειακός τζίρος για τη δική μας εταιρεία , θα ήταν πάνω από 200.000.000 ευρώ. Οι εκδρομές θα ήταν της τάξης των 15.000.000 ευρώ . Μεταφορές δεν υπολογίζω, όπως δεν υπολογίζω και τα ψώνια. Υπολογίζω ότι μόνο εμείς θα χάσουμε ξενοδοχειακό τζίρο 160.000.000 ευρώ από Ρωσία Ουκρανία”.
“Σήμερα στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο τουρισμού. Εμείς απασχολούμε 100 άτομα προσωπικό μόνιμο στο γραφείο, συν 400 άτομα εκτός. Πρέπει να δούμε τι μέτρα στήριξης θα υπάρξουν από την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δε χρειαζόμαστε πια τόσο προσωπικό. Φανταστείτε ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που είναι μαζί μας από το 2008 που ανοίξαμε την εταιρία”,
«Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, Πολύ φοβάμαι ότι για χρόνια δεν θα έχουμε Ρώσους».
Ακούστε εδώ:




