Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν 8 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Νοεμβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών στην ερώτηση εάν θα κάνουν το εμβόλιο οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μαλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενω οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%. Αντίθετα στην ίδια ερώτηση , σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών.
Στην ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ υποχώρησε έναντι της δημοσκόπησης του Οκτωβρίου (είχε,39,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί έχοντας 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,5% (σταθερό), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση συνεχίζει την ανοδική πορεία με 5% (από 4,5% στην προηγούμενη έρευνα), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3%), ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 6%), 5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 9% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 8%).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις 3 στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου.