Δημοσκόπηση – χαστούκι για κυβέρνηση και Μητσοτάκη

Αποδοκιμασία για τους χειρισμούς στο θέμα Ρούτσι – Οι πολίτες εγκρίνουν διαμαρτυρίες στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

focusfm.gr
17 Οκτωβρίου 2025, 08:37
Δημοσκόπηση - χαστούκι για κυβέρνηση και Μητσοτάκη

Ηχηρό «χαστούκι» από τους πολίτες στην κυβέρνηση για τον Άγνωστο Στρατιώτη και τον Πάνο Ρούτσι.

Σε δημοσκόπηση από την εταιρεία MRB για το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ οι πολίτες αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς Μητσοτάκη.

Διαδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη
Παρά την κυβερνητική κριτική, η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των διαμαρτυριών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το 59% απαντά σίγουρα θετικά ή μάλλον θετικά στην ερώτηση αν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (δηλαδή έξι στους δέκα).

Παράλληλα, το δεύτερο χτύπημα στην κυβέρνηση έρχεται στην ερώτηση πώς αξιολογούν την απόφαση να περάσουν οι ευθύνες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 56,6% απαντά σίγουρα ή μάλλον αρνητικά, με ένα 31,85 να απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά.

Αποδοκιμασία για τους χειρισμούς στο θέμα Ρούτσι

Το 62,5% των ερωτηθέντων αποτιμά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε καλά το ζήτημα.

Στα «Τάρταρα» η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη 

Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαστική εξουσία. Πάνω από 7 στους 10 πολίτες δεν πιστεύουν ότι πρόκειται τελικά να αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι ούτε για την τραγωδία των Τεμπών, ούτε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, και γενικά κρίνουν αρνητικά την απόδοση της Δικαιοσύνης σε μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.