Μετά από έξι ολόκληρες μέρες που παρέμενε «σφηνωμένο» στη Διώρυγα του Σουέζ, το Ever Given «αποκολλήθηκε» εν μέρει νωρίς το πρωί όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.
Στις 04:30 σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο Ever Given «ξεκόλλησε» από τα πλαϊνά της Διώρυγας όπου είχε «κολλήσει» και έγινε το πρώτο, μεγάλο, βήμα για να ανοίξει η Διώρυγα του Σουέζ. Ωστόσο δεν είναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού.
Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 360 πλοία και τα φορτία τους εγκλωβίστηκαν στα άκρα του καναλιού ή στην περιοχή αναμονής της Διώρυγας του Σουέζ με τον οικονομικό αντίκτυπο παγκοσμίως σε διάφορους τομείς να είναι τεράστιος, με τις πιο σοβαρές επιπτώσεις να εντοπίζονται στην ενεργειακή αγορά.



