Η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από φόρους και εισφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αποκαλυπτική είναι η μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες σε φόρους και εισφορές.
Από τις 365 ημέρες του έτους, οι Έλληνες, το 2025, εργάστηκαν τις 177 αποκλειστικά για το κράτος. Για να πληρώσουν, δηλαδή, τους φόρους και τις εισφορές της χρονιάς.
Στις 10 χώρες της Ε.Ε. με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση
Παρά τη βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από φόρους και εισφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται 10η μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ ως προς τη μεγαλύτερη συνολική φορολογική επιβάρυνση από φόρους και εισφορές.




