Δραματική έκκληση από τους καρκινοπαθείς

Συνεχίζεται η αδιανόητη ταλαιπωρία τους και η αδιαφορία της κυβέρνησης

focusfm.gr
29 Μαΐου 2025, 14:24
Φωτογραφία:nbcnews

Ελλείψεις, υποστελέχωση, αδιαφορία…

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά οι καρκινοπαθείς, καθώς πέρα από τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της ασθένειάς τους, έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις και τις αγκυλώσεις του ελληνικού ΕΣΥ.

Τον «Γολγοθά» που ανεβαίνουν περιέγραψε στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση, ο Ιωάννης Σαριδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης.

«Ο καρκινοπαθής όταν ακούει για τον καρκίνο χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Χρειάζεται σωστή αντιμετώπιση, θεραπεία, νοσηλεία, αποκατάσταση, ψυχολογική υποστήριξη… ωστόσο δεν μας ακούν. Επανειλημμένα έχουμε στείλει υπομνήματα στο υπουργείο υγείας αλλά απαντήσεις δεν παίρνουμε. Μιλάμε για τα αυτονόητα και απάντηση δεν παίρνουμε». 

SOS εκπέμπουν οι καρκινοπαθείς της Δράμας

«Είναι επιτακτική ανάγκη να βελτιωθούν όλες οι κτιριακές υποδομές, υλικοτεχνικές υποδομές των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, γιατρών, να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, να μην ακυρώνονται ραντεβού. Στη Δράμα, καρκινοπαθείς περιμένουν έναν ογκολόγο που δεν προλαβαίνει και αναγκάζονται να ταξιδεύουν ώρες για τη θεραπεία τους στη Θεσσαλονίκη».

 Σύμφωνα με τον Σαριδάκη, η κατάρρευση τμήματος οροφής στο τμήμα Χημειοθεραπειών του ΑΧΕΠΑ, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

 «Δυστυχώς ακούμε ότι ή έπεσε ασανσέρ ή σε επαρχιακό νοσοκομείο έγινε εκείνο… μέσα στην βδομάδα ένα δύο περιστατικά με τα νοσοκομεία τα ακούμε σε πανελλαδικό επίπεδο. «Αν η υγεία δεν είναι πρωτεύον τότε τι είναι. Πότε αυτό το υπουργείο υγείας θα δείξει ενδιαφέρον;» αναρωτήθηκε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ