Τι κατέθεσε επιζήσασα των Τεμπών που πήγε από μόνη της στον ανακριτή – Την «ξεχάσαν» 2,5 χρόνια

«Τρομερά υγρά κυλήσαν σε όλο το σώμα» – Σημαντικά στοιχεία σχετικά με την μεγάλη έκρηξη και την φωτιά που ξέσπασε

focusfm.gr
4 Ιουνίου 2025, 10:28
Τι κατέθεσε επιζήσασα των Τεμπών που πήγε από μόνη της στον ανακριτή - Την «ξεχάσαν» 2,5 χρόνια

Πολυτραυματίας φοιτήτρια, επιζήσασα του δεύτερου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη, βρέθηκε με δική της πρωτοβουλία χθες Τρίτη (3/6) ενώπιων του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσει για τα όσα έζησε την ημέρα του εγκλήματος. .

Όπως ανέφερε η συνήγορος της η κατάθεση της κράτησε τρεις ώρες, με την ίδια να δίνει λεπτομέρειες για την έκρηξη και την φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση, ενώ ο ανακριτής χαρακτήρισε την κατάθεσή της ως μία από τις πιο ακριβείς που έχει λάβει λέγοντας ότι έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με όσα κατέθεσαν οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας. Παράλληλα η συνήγορος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι χρειάστηκαν δύο και πλέον χρόνια, μέχρι να έρθουν να καταθέσουν άνθρωποι που επέζησαν από το πολύνεκρο δυστύχημα. 

Θεωρώ πραγματικά αδιανόητο ότι φτάσαμε δύο και πλέον χρόνια για να έρχονται οι άνθρωποι που έζησαν την τραγωδία να καταθέσουν» επισήμανε.

Μιλώντας νωρίτερα στο Open η κ. Πανταζή ανέφερε:

 «Αυτό το κορίτσι πήδηξε από το βαγόνι στο κενό για να σωθεί σπάζοντας την μέση της και τα οστά της πλάτης της πάνω στις ράγες (…) Έχει ακόμα εφιάλτες (..) Σώθηκε από έναν τυχαίο αστυνομικό που πέρασε για ιδιωτική επίσκεψη σε διπλανό χωριό και είδε τον κορίτσι να σέρνετε στα χώματα» είπε ακόμα.

Η συνήγορος ανέφερε παράλληλα ότι η επιζήσασα είχε να δώσει λεπτομέρειες στον ανακριτή και για την οσμή μετά την τραγωδία. 

«Τρομερά υγρά κυλήσαν σε όλο το σώμα» είπε η δικηγόρος, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πρόσθεσε ότι δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των επιζώντων από το δεύτερο βαγόνι, ωστόσο γνωρίζει ότι «τρεις άνθρωποι από το συγκεκριμένο κουπέ δεν έχουν καταθέσει» δύο χρόνια τώρα.