Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε φορολογικές απάτες: Προφυλακίστηκε 52χρονος, δύο ελεύθεροι με όρους, αύριο απολογούνται οι δύο «εγκέφαλοι»

Ξεκίνησαν οι απολογίες για την υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης στην οποία αποδίδεται ότι – μέσω εικονικών εταιρειών και χρησιμοποιώντας «αχυρανθρώπους» – διέπραττε φορολογικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, όπως επίσης λαθρεμπόριο και διακίνηση προϊόντων εγκλήματος.

focusfm.gr
25 Σεπτεμβρίου 2026, 17:09
Κανονικά λειτουργούν από σήμερα 7/1 τα δικαστήρια

Συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα συνολικά πέντε άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 18 άτομα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι δύο φερόμενοι «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 40 και 41 ετών, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν αύριο το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθούν.

Σήμερα απολογήθηκαν ο 52χρονος φερόμενος ως «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των δύο παραπάνω και των «αχυρανθρώπων», όπως επίσης δύο συλληφθέντες (40 και 56 ετών) που εμφανίζονταν ως διαχειριστές εταιρειών – «αχυράνθρωποι».

Ο 52χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.