Σε παραλίες, αυτοκίνητα και σκηνές μένουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που διορίζονται στα νησιά εξαιτίας των ακριβών ενοικίων.
Εκπαιδευτικοί κυρίως που διορίζονται σε νησιά, τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα, ψάχνουν για μια κατοικία και όχι μόνο δεν βρίσκουν, αλλά έρχονται αντιμέτωποι και με εξωπραγματικά ενοίκια.
Μάλιστα κάποιοι ήδη αναγκάζονται να κοιμούνται στα αυτοκίνητα ή και στις παραλίες, αφού από την ερχόμενη Τρίτη 2 του μήνα, πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία, που διορίστηκαν.
Η σοβαρότητα της κατάστασης αποκαλύπτεται από την ανάρτηση ενός δασκάλου σε δημοτικό σχολείο της Νότιας Ρόδου, ο οποίος αναφέρει ότι αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του επειδή δεν μπορεί να βρει κατοικία με προσιτό ενοίκιο. Δεν μπορούσε να βρει φθηνό σπίτι σε ένα χωριό 70 χλμ μακριά από την πόλη της Ρόδου
Η ανάρτηση δασκάλου στη Ρόδο
Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», ο δάσκαλος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Είμαι δάσκαλος του Δημοτικού Γενναδίου από πέρυσι αλλά και φέτος, αναζητώ γκαρσονιέρα για ενοικίαση στο Γεννάδιο μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι».
Απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα η Πολιτεία κωφεύει αναγκάζοντας την Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων με σχετική της επιστολή προς τους Δήμους όλων των νησιών των Κυκλάδων να ζητά να μεριμνήσουν για την στέγαση των εκπαιδευτικών ενώ Σύλλογοι και Ομοσπονδίες ξεκινούν κινητοποιήσεις.



