Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, υπό τον πρωθυπουργό, μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ)».
Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση του Ιράν σημειώνοντας πως «τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια».
Λόγω των εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:
Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. 1/2
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 14, 2024


