Η κακοκαιρία Daniel επελαύνει με πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και χιλιάδες κεραυνούς σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Οι καταστροφές, από το πολύ υψηλό επίπεδο βροχών και τις πλημμύρες είναι μεγάλες.
Η κακοκαιρία Daniel έχει φτάσει ήδη στον Βόλο και στη Μαγνησία, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στον περιφερειακό της πόλης. Aπό την τεράστια και πρωτοφανή ποσότητα του νερού πλημυρίσε ακόμα και το υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Δρόμοι έγιναν ποτάμια το πρωί της Τρίτης, ενώ έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.
Kαι στη Σκιάθο, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τζούμα πλημμυρισμένοι είναι οι δρόμοι από Τζανεριά μέχρι Κουκουναριές με τον ίδιο να ζητά «να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις» και να καταθέτει αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.
Η κακοκαιρία Daniel «χτυπάει» και την Ηλεία. Το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες της ελιάς, αλλά και σε άλλα είδη.
«Χτυπήθηκαν» τα χωριά Λούβρο, Υψηλόν και Βασιλάκι.
Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Κέρκυρα με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος και οι κεραυνοί να προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς επίσης και στη λειτουργία του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».
Επικίνδυνη φωτιά από κεραυνό ξέσπασε χθες το βράδυ σε λόφο που βρίσκεται ανάμεσα στο Φαληράκι και τις Καλυθιές στη Ρόδο.
Αγωνία για πλημμυρικά φαινόμενα επικρατεί σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Μία από αυτές είναι η Εύβοια, όπου από χθες το μεσημέρι βρέχει ασταμάτητα. Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται μεγάλος όγκος νερού.
Τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολουθούν τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές ανησυχούν και τους κατοίκους και αρμόδιους φορείς στον Έβρο.



