Ερντογάν: Στην εμβέλεια του βαλλιστικού μας πυραύλου η Αθήνα

focusfm.gr
3 Νοεμβρίου 2022, 09:31
Ερντογάν: Στην εμβέλεια του βαλλιστικού μας πυραύλου η Αθήνα

Επιμένει στις απειλές ο Ερντογάν που δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και ότι το επόμενο βήμα θα είναι η αύξηση της εμβέλειάς του.

“To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια, οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλεια του.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (κάνει αναφορά στον Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις”, είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και μοιράστηκε αναμνήσεις των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους νεαρούς φίλους και ομοϊδεάτες του συμμετείχαν σε συλλαλητήρια μπροστά στην Αγία Σοφία, με τη λαχτάρα να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί. «Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.