Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για το νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς.
Aπό την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγλημάτων Ήλιδας, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί τουλάχιστον από το Νοέμβριο του έτους 2024, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.
Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά οκτώ κλοπές, που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από το Νοέμβριο του έτους 2024 μέχρι και τις 28/06/2025, σε οικίες και οπωροπωλείο στην Αμαλιάδα, στο Χάβαρι και στο Τραγανό Ηλείας, καθώς και στη Σκάλα Λακωνίας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ.
Σε δύο από τις κλοπές μάλιστα, για να διαπράξουν τις αξιόποινες πράξεις τους οι κατηγορούμενοι είχαν δηλητηριάσει σκυλιά, που φύλασσαν δύο οικίες.
Σε ότι αφορά τους δύο έγκλειστους στο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν συλληφθεί στις 31/5/2025, στην Ηλεία, για υπόθεση κλοπών.



