Συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 30χρονος για την φωτιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ιρανός και ξεκίνησε τη φωτιά με αναπτήρα. Η φωτιά ήταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου και δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση, εντός δασικής έκτασης, στο όρος του Υμηττού, άνωθεν της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κουταλά Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.
Στο μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (29/03) σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόρεμα στον Υμηττό Αττικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα κοντά στις κεραίες του Υμηττού, σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσκόλευε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 οχήματα ενώ συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες.


