Η Μόσχα αναφέρει ότι η Ουκρανία ελέγχει μόλις το 15-17% της περιοχής του Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής της περιοχής του Ντονέτσκ Ντενίς Πουσίλιν είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του, την οποία έδειξε η κρατική τηλεόραση, ότι η Ουκρανία ελέγχει το 15-17% της περιοχής.

focusfm.gr
10 Μαρτίου 2026, 17:31
Κρεμλίνο: «Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων στο σχέδιο των Η.Π.Α για ειρήνη δεν λειτουργεί για τη Ρωσία»

Η Ρωσία  υποστηρίζει ότι ολόκληρη η περιοχή του Ντονέτσκ αποτελεί μέρος της Ρωσίας και λέει ότι προστατεύεται από την πυρηνική ομπρέλα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία από την πλευρά της λέει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τον έλεγχο της Ρωσίας σε τμήματα του Ντονέτσκ και άλλων περιοχών ελεγχόμενων από τους Ρώσους.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Πουσίλιν, δείχνουν ότι η Ρωσία ελέγχει το 83% έως το 85% του Ντονέτσκ και συνεπώς περισσότερο από το 90% της περιοχής του Ντονμπάς, η οποία αποτελείται από το Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.