Η αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ στην Ουκρανία “χτυπήθηκε” σήμερα από έναν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο τύπου Kinzhal, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «καταρρίφθηκαν 32 drones και δύο ακόμα υπερηχητικοί πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι».
Η συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, πέρα από το γεγονός αποτελεί την έδρα της 7ης Πτέρυγας Μάχης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείται από τους Ουκρανούς η πιο κατάλληλη για να αποτελέσει το χώρο που θα στεγαστούν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που πρόκειται να παραλάβουν οι Ουκρανοί από τους Δυτικούς.
Η συγκεκριμένη βάση βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα με τη Ρωσία και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Λβιβ και το Κίεβο, ενώ διαθέτει ισχυρά υπόστεγα τα οποία είναι σοβιετικής κατασκευής.



