Η ήττα του Βίκτορ Όρμπαν, στενού εταίρου της Μόσχας, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουγγαρία από τον αντιπολιτευόμενο Πέτερ Μαγιάρ, προκάλεσε λύπη σε Ρώσους σκληροπυρηνικούς. Ωστόσο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε άμεσα ότι είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη νέα ηγεσία της χώρας.
«Προς το παρόν, μπορούμε να σημειώσουμε με ικανοποίηση, απ’ όσο καταλαβαίνουμε, την προθυμία του (Μαγιάρ) να δεσμευτεί σε έναν πραγματιστικό διάλογο. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει αμοιβαία προθυμία από την πλευρά μας, και μετά θα προχωρήσουμε αξιοποιώντας τα στοιχεία από τα συγκεκριμένα βήματα που θα κάνει η νέα ουγγρική κυβέρνηση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η Ρωσία πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ουγγαρία και κατασκευάζει έναν νέο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό νότια της Βουδαπέστης.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



