Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

focusfm.gr
3 Ιανουαρίου 2025, 07:24
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, τοπικές βροχές αναμένονται σε τμήματα της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας και των Επτανήσων, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. 

Γενικά αίθριος καιρός σε Μακεδονία και Θράκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12-14, στη Θεσσαλία από -2 έως 15-17, στην Ήπειρο από 2 έως 14-15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14-16, στα Επτάνησα από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 3 έως 14 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ .

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις και στην Αττική. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14-15 βαθμούς.