Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

focusfm.gr
19 Απριλίου 2024, 10:24
Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και ισχυρές καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σημαντική αλλά πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 10 έως 16, στην υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 7 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 23, στις Κυκλάδες από 10 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 21 και στην Κρήτη από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα ξαναγίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το πρωί ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το πρωί θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην Εύβοια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί εκτός από τη Μακεδονία όπου θα παραμείνει άστατος.

Στη δυτική χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα ενώ από τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Ως προς τις μέγιστες θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-04-2024

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής – βόρειας χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();