Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μετεώρων – Καλαμπάκας, η πυρκαγιά «ξέσπασε» ύστερα από πρόβλημα στον λέβητα, όπου διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα.
«Το συμβάν σημειώθηκε στις 07.10 το πρωί της Δευτέρας. Η φωτιά προκλήθηκε από πρόβλημα στον λέβητα μετά από βραχυκύκλωμα, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα απεγκλωβίσαμε όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφτασαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δεκάδες επισκέπτες και να κατασβέσουν ύστερα από λίγο τη φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες 11 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Τρικάλων με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, καθώς φαίνεται να πήδηξε από μπαλκόνι του πρώτου ορόφου για να γλιτώσει.


