Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθηγητής-γυμναστής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Καθηγητής λυκείου – γυμναστής καταδικάστηκε τελεσίδικα σε συνολική φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

focusfm.gr
14 Νοεμβρίου 2025, 17:23
Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθηγητής-γυμναστής για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε καταγγελίες από τέσσερις μαθήτριές του, στις οποίες – κατά τη δικογραφία – «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα», τη σχολική περίοδο 2020/21.

Οι καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο, περιγράφοντας, ανάλογα με την περίπτωση, περιστατικά με «θωπείες» σε ευαίσθητα σημεία του σώματος και «χυδαία σχόλια» σεξουαλικού περιεχομένου. 

Στην απολογία του, ο 59χρονος καθηγητής – γυμναστής, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» και καταγγελίες που επινοήθηκαν για να στηρίξουν την κατάληψη που είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σχολείο της Θεσσαλονίκης. 

Η δευτεροβάθμια ποινή είναι μειωμένη κατά 5 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, όταν οι δικαστές του είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό τού πρότερου σύννομου βίου. 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ