Για τις τρομερές ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και την πορεία προς ιδιωτικοποίηση που ακολουθεί το ΕΣΥ μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης.
«Δε προσπάθησαν να καλύψουνε τα κενά που υπάρχουν στην νοσοκομειακή φροντίδα. Γι’ αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο η διοίκηση του ΕΚΑΒ που δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη παρά επικουρικό προσωπικό», ανέφερε αρχικά ο κ. Αγγελίδης
«Ο κάθε νομός έχει κέντρα Υγείας, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και τις ανάγκες κάθε νομού. Και στελεγχώθηκαν με οδηγούς ασθενοφόρων, αλλά έκτοτε αφέθηκαν στη τύχη τους. Οι Σέρρες έχουν οκτώ κέντρα Υγείας και τρία μόλις ασθενοφόρα!», συμπλήρωσε.
Για το τι μπορεί να βελτιωθεί, σε βαθμό που είναι πιθανό, ο κ. Αγγελίδης πρότεινε:
«Εμείς διαχρονικά προτείνουμε στα Υπουργεία στελέχωση με διασώστες ΕΚΑΒ. Η κατάσταση είναι δραματική. Ελπίζουμε η αναβάθμιση του ΕΣΥ που προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός να ξεκινήσει από αύξηση του ιατρικού προσωπικού και κατόπιν να ακολουθήσουν τα άλλα»
«Εμείς ζητάμε και αυτούς που πήρε ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου να μονιμοποιηθούν και να γίνονται προσλήψεις στα 180 Κέντρα Υγείας της χώρας. Σε βάθος τετραετίας μπορεί να βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση. Όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που βάζει η εκάστοτε Κυβέρνηση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.
Ακούστε εδώ:



