«Καθάρισε» την Ντιναμό και βλέπει πρόκριση

focusfm.gr
23 Ιουλίου 2026, 22:03

Ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, επικρατώντας με 3-2 της Ντιναμό Κιέβου στη Motor Lublin Arena της Πολωνίας, ύστερα από μια εμφάνιση γεμάτη χαρακτήρα και ανατροπή.

Παρά το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχασε την ψυχραιμία του. Αντέδρασε άμεσα, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με αποτελεσματικό ποδόσφαιρο ανέτρεψε την κατάσταση, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 30ής Ιουλίου στην Τούμπα.

Ανατροπή με οδηγό τον Κωνσταντέλια

Η Ντιναμό μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 3′, όταν ο Μπράζκο εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική συνεργασία των Γκερέρο και Ντουμπιντσάκ και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Στο 13ο λεπτό, ο Μύθου έκλεψε την μπάλα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας εκτέλεσε ιδανικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα με όμορφο πλασέ για το 1-1.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει, δημιούργησε ευκαιρίες και στο 38′ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από εντυπωσιακό τακουνάκι του Κωνσταντέλια, η μπάλα έφτασε στον Ζαφείρη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 2-1.

Ιδανικό ντεμπούτο για Σανταμαρία

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας και τρίτο γκολ στο 51′. Ο Κωνσταντέλιας δημιούργησε ξανά, αυτή τη φορά για τον Σανταμαρία, με τον Γάλλο μέσο να ολοκληρώνει ιδανικά τη φάση με χαμηλό δεξί σουτ για το 3-1, σκοράροντας στο επίσημο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, περιορίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες των Ουκρανών, οι οποίοι δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Παβλένκα.

Άντεξε στην πίεση και πήρε το προβάδισμα

Η Ντιναμό κατάφερε να μειώσει στο 77′, όταν ο Λόνβικ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπουγιάλσκι και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-2.

Στα τελευταία λεπτά οι Ουκρανοί πίεσαν έντονα για την ισοφάριση και στο 83′ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως το «σκαφτό» πλασέ του Πονομαρένκο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Παβλένκα.

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά, κράτησε το υπέρ του 3-2 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Νέσερετ, Κεντζιόρα, Μπίλοβαρ, Μιχάνκο, Ντούμπιντσακ, Μπράζκο (85′ Ρουμπτσίνσκι), Πιχάλονοκ (55′ Λονβίκ), Σαπαρένκο (68′ Μπουγιάλσκι), Βολόσιν (55′ Ρεντούσκο), Πονομαρένκο, Γκερέρο (68′ Γιαρμολένκο).

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Χατζηδιάκος (83′ Ελουστόντο), Μιχαηλίδης, Γκόμεζ, Σανταμαρία, Ζαφείρης (78′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (83′ Χατσίδης), Κωνσταντέλιας, Άλι (14′ λ.τρ. Τάισον), Μύθου (78′ Γερεμέγεφ).

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();