«Το πρόσχημα του “πυρηνικού προγράμματος του Ιράν” είναι παραπλανητικό. Τα ίδια έλεγαν πριν μερικούς μήνες, όταν βομβάρδισαν το Ιράν, ισχυριζόμενοι ότι «αφάνισαν τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις». Τώρα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που διαθέτουν πυρηνικά, το επαναφέρουν για να νομιμοποιήσουν τη νέα επίθεση! Η στάση της κυβέρνησης να αποδεχτεί και αυτό το πρόσχημα αποτελεί προσβολή απέναντι στη χώρα και τον λαό!» σημειώνει το ΚΚΕ.
Υπογραμμίζει ότι «Υπεύθυνος για την πορεία κάθε χώρας και για τη διακυβέρνησή της είναι ο λαός της και κανείς άλλος!» και επισημαίνει:
«Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών ξεχειλίζει για τα “δικαιώματα του λαού του Ιράν”. Αυτόν τον λαό βομβαρδίζουν τώρα, ενώ οι κυβερνήσεις που βομβαρδίζουν, έχουν ήδη τσακίσει τα δικαιώματα των δικών τους λαών. Την ίδια ώρα συνάπτουν σχέσεις με άλλα σκοταδιστικά και μοναρχικά καθεστώτα, γιατί αυτό απαιτούν οι μπίζνες των μεγάλων επιχειρηματικών ομιλών. Η ελληνική κυβέρνηση που “κόπτεται” για το καθεστώς στο Ιράν έχει οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία!



