Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου πέρσι τον Αύγουστο, έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

focusfm.gr
27 Νοεμβρίου 2025, 17:58
Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού και ο μηχανολόγος – μηχανικός, που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας του μηχανήματος-παιχνιδιού. Κατά την πρώτη μέρα της αποδεικτικής διαδικασίας κατέθεσαν οι γονείς και ο 17χρονος αδελφός του θύματος. 

Η δίκη διεκόπη για τις 8 Δεκεμβρίου οπότε θα επαναληφθεί με την εξέταση μαρτύρων (γνωστοποιήθηκε μία ακόμη δικάσιμος για τις 11/12).

Οι παραπάνω τέσσερις κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού, ή απλή συνέργεια στην πράξη αυτή. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, πλημμέλημα για το οποίο κατηγορείται, μεταξύ άλλων, η έκπτωτη δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2026.