Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα ισχύσει η επιστολική ψήφος.
Όπως είπε πρόκειται για μία νέα θεσμική πρωτοβουλία και ένα σημαντικό βήμα μπροστά.
«Καθιερώνουμε για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδος, την επιστολική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μία ιστορική τομή.
Παράλληλα όπως είπε ο πρωθυπουργός στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού ανιτπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προδιορισμένων βουλευτών». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για το αν θα πρέπει να υπάρξει διαίρεση των περιφερειών «θεωρώ όμως η μια επικράτεια όπως παγίως ισχύει από το 1981 πρέπει να ισχύσει και τώρα».




