Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου έχει ως εξής:
«Έχουμε άλλη φιλοσοφία στο θέμα της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας. Ανάπτυξη που δεν βασίζεται στις πραγματικές επενδύσεις και κυρίως στις εγχώριες είναι μη βιώσιμη. Η μεγάλη κοροϊδία στην Ελλάδα είναι οι δήθεν άμεσες ξένες επενδύσεις. Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη και παραγωγικότητα με ειδικό πρόγραμμα, για κίνητρα υπέρ Ελλήνων επενδυτών, όχι σαν τον Κοτς και τις ανεμογεννήτριες.
Εσείς κάνετε επενδύσεις αυτοκτονίας. Παράδειγμα τα DATA CENETERS στην ανατ. Αττική. Τώρα θα στερέψει και η Λάρισα για χάρη των DATA CENTERS. Ήδη εξετάζεται η κατασκευή εγκατάστασης ισχύος άνω των 200 MW. Ένα DATA CENTER τέτοιας κλίμακας, ανάλογα με την τεχνολογία ψύξης που θα επιλέγει, μπορεί να καταναλώνει πάνω από 5 εκατ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως. Ένα DATA CENTER ισχύος 200 MW μπορεί να καταναλώνει περίπου 1,75 TWH ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και η Ελλάδα καταναλώνει 50 TWH το χρόνο.
Έχουμε άλλη οικονομική φιλοσοφία. Εμείς θα λύσουμε τα προβλήματα που εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα δώσουμε πρόσβαση στην χρηματοδότηση από τράπεζες, θα κάνουμε φορολογικούς ελέγχους σε αποθήκες ομίλων τουρκικής και ασιατικής προέλευσης, θα δώσουμε λύση στην αισχροκέρδεια λόγω φορολόγησης ενοικίων, θα π άψουμε την φορολογία ακινήτων (είναι δυσβάσταχτο), θα κάνουμε πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών σε 120 δόσεις για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με διαγραφές προσαυξήσεων στα χρέη τους και θα κλείσουμε όσους αισχροκερδούν για ένα χρόνο, τουλάχιστον (στον χώρο όχι στην εταιρεία).
Εσείς βάλατε δεσμά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Η Ελληνική Λύση θα σπάσει τα δεσμά. Εμείς θα θεσπίσουμε μόνον έναν οριζόντιο φόρο 15% για όλους!!
Δεν χτυπάς την αισχροκέρδεια με ανεξάρτητες αρχές, αλλά με κλείσιμο όσων αισχροκερδούν. Η νέα ανεξάρτητη αρχή ελέγχου της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή, μας στοιχίζει 8 εκατ. ευρώ! Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης παίρνει 8.426 € μικτά το μήνα (σχεδόν όσα ο Αρεοπαγίτης) και ο Διοικητής το 90% των αποδοχών του προέδρου (7.500 – 7.600 €).
Από ήττα σε ήττα πάτε στα ελληνοτουρκικά. Δεν θα πω για την παρουσία του πρωθυπουργού μαζί με τον Ντόκο. Οι Άγγλοι υπογράφουν με τον Ερντογάν αμοιβαία αμυντική συνδρομή. Αυτό σημαίνει από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο θα φεύγουν αεροσκάφη εναντίον της Ελλάδας! Και εσείς τι κάνατε; Στείλατε πλοία για να προστατέψουν αυτές τις βάσεις! Ταυτόχρονα, οι Γάλλοι δίνουν πυραύλους αντιαεροπορικούς για να καταρρίπτουν τα Ραφάλ! Πήρατε αεροπλάνα από την Γαλλία για να τα καταρρίπτουν οι Τούρκοι με γαλλικούς πυραύλους! Πού είναι οι δεσμεύεις της Γαλλίας και οι διασφαλίσεις μας;
Ο δε πρωθυπουργός έκανε στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ μια δήλωση σκληρή σαν βούτυρο! Είπε για το casus belli: «Μία συμμαχία πρέπει να στηρίζεται στις σχέσεις καλής γειτονίας. Ειδικά όταν η χώρα μου απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία, αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι ευαισθησίες όλων των μελών λαμβάνονται υπ’ όψιν». Ευαισθησίε; Ευαισθησία το κυριαρχικό μας δικαίωμα;;!!
Θέλετε πρόταση για τα ελληνοτουρκικά; Πείτε κάποιος του πρωθυπουργού ότι αν φύγουμε από την Άγκυρα χωρίς ένα υποστρατηγείο του ΝΑΤΟ είτε στην Κάρπαθο είτε στην Ρόδο, την ώρα που οι Τούρκοι αποκτούν δύο υποστρατηγεία, θα έχουμε υποστεί πολύ μεγάλη και επικίνδυνη γεωπολιτική ακύρωση της χώρας μας.
Εμείς θα τα αλλάξουμε αυτά. Θα προχωρήσουμε σε επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εμποδίζοντας την ένταξή της στην ΕΕ. Τα τουρκικά προϊόντα δεν θα περνούν την Ελλάδα. Θα προχωρήσουμε σε ανακήρυξη ΑΟΖ. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις κάποιον για να ασκήσεις το μονομερές σου δικαίωμα. Τώρα ανακήρυξη ΑΟΖ παντού!
Κάνατε ενεργειακά εγκλήματα. Πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα υπέρ των ολιγαρχών. Καταργήσατε την εξόρυξη λιγνίτη, τον οποίο επαναφέρουν στην Ευρώπη. Στήσατε ανεμογεννήτριες χωρίς να φτιάξετε χώρους αποθήκευσης ρεύματος, με αποτέλεσμα να κερδίζουν οι Βούλγαροι εκμεταλλευόμενοι το ρεύμα που παράγεται στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές ψηφίζουν …. Λιγνίτη. Οι ελληνικές ναυτιλιακές αποτελούν ενεργούς αγοραστές σύγχρονων πλοίων KAMSARMAX, γιατί επαναλειτουργούν σε όλο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα πολεμάτε την Ρωσία, αλλά οι κολλητοί σας οι εφοπλιστές κέρδισαν 4 δισεκ από το εμπόριο. Φανταστείτε τι κερδίζουν από το λαθρεμπόριο!
Έχουμε τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα, αλλά εσείς «πετάτε» στις καλένδες τους πυροσβέστες δασικών πυρκαγιών. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε. Πρόκειται για ειδική επιχειρησιακή μονάδα με καθοριστικό ρόλο στην αντιπυρική προστασία της χώρας. Θα επιλύσουμε το ζήτημα των μεταθέσεων. Θα λύσουμε το πρόβλημα των ετήσιων ιατρικών εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών. Θα τους δώσουμε ειδική ετήσια αποζημίωση (συντήρηση). Θα ιδρύσουμε ΕΜΟΔΕ στην Χαλκιδική, το νομό που αποτελεί περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές
Έχουμε όμως κάποια ερωτήματα αναφορικά με τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Κατ’ αρχήν καταγγέλλουμε τη ΝΔ και τον Α.Τσίπρα για συγκάλυψη. Για αλληλοεκβιασμό! Εμείς πήγαμε στον Άρειο Πάγο. Και θέλουμε να έρθουν τώρα όλα στο φως! Θέλουμε δικαιοσύνη παντού!
Δηλαδή, ο κος Τσίπρας είναι υπεράνω πολιτικής αξιοπρέπειας; Του λένε ότι τα πήρε και απαντάει ότι δεν πειράζει, διερευνήθηκε; Του λένε ότι έκανε νόμο για έναν ολιγάρχη και δωροδοκήθηκε και για εκείνον πέρα βρέχει; Αν το έκαναν σε εμάς, θα τους σκίζαμε!!
Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι η δικαιοσύνη επί ΝΔ κάλυψε τον Τσίπρα. Ο Κοντονής είχε καταθέσει ότι ο Τσίπρας νομοθέτησε για να καθαρίσει υπόδικους ολιγάρχες. Και τώρα ο Άδωνις λέει ότι ο Τσίπρας χρηματίστηκε για να νομοθετήσει! Το πιο περίεργο είναι ΄τι ο Τσίπρας, αντί να προσφύγει στην δικαιοσύνη γι’ αυτή την βαρύτατη μομφή στο πρόσωπό του, επιλέγει να απαντήσει ένα αόριστο δελτίο τύπου, που αφορά την προγενέστερη αρχειοθέτηση, η οποία δεν έχει καμμία σχέση με τις σημερινές καταγγελίες. Όμως στην πρώτη αρχειοθέτηση τον Οκτώβριο του 2020, η προκαταρκτική ολοκληρώθηκε και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε σε διάστημα 10 ημερών, χωρίς να κληθεί ο Κοντονής να καταθέσει! Δηλ. αρχειοθετήθηκε με διαδικασίες εξπρές η έρευνα που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα, μετά τις καταγγελίες Κοντονή, χωρίς να κληθεί ο καταγγέλλων. Σήμερα όμως έχουμε τη νέα καταγγελία από τον Γεωργιάδη, ότι ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός χρηματίστηκε για να ψηφίσει το νέο ποινικό κώδικα, καταγγελία που ουδέποτε διερευνήθηκε, άρα ουδέποτε αρχειοθετήθηκε. Γι’ αυτό εμείς ζητούμε την ανάσυρση της υπόθεσης, καθώς ο ισχυρισμός Γεωργιάδη συνιστά νέο στοιχείο. Εννοείται ότι οι ευθύνες της ΝΔ είναι τεράστιες καθώς αποδεικνύεται ότι γνώριζε για το σκάνδαλο με το νέο ποινικό κώδικα, αλλά το συγκάλυψε.
Και είναι τόσο έντιμος ο κος Τσίπρας ώστε αποποινικοποίησε το αδίκημα της αισχροκέρδειας. Με το νόμο 4619/2019 κατήργησε το άρθρο 405 του ποινικού κώδικα, που τιμωρούσε την αισχροκέρδεια!
Είστε βρώμικοι. Είστε βουτηγμένοι στην βρωμιά μέχρι το λαιμό. Τρέμετε το predator. Δεν θέλετε να αποκαλυφθεί η διαφθορά σας! Κάνατε πάλι πραξικόπημα! Δεν καλέσατε τον Δημητριάδη, τον Ντίλιαν και άλλους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, ωτακουστές, διεφθαρμένοι, κατάσκοποι! Θα σας πάμε όλους φυλακή. Μας λέτε ότι δεν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα, όταν ο Δημητριάδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο! Και ο Δημητριάδης τι ήταν; Κηπουρός στο Μαξίμου; Έκανε απεντόμωση στα γραφεία; Δηλ. ένα μη δημόσιο πρόσωπο ανέλαβε το βάρος της κυβέρνησης;
Με την Ελληνική Λύση η Ελλάδα μιλά. Με την Ελληνική Λύση η Ελλάδα είναι ψηλά».
Δείτε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί:


