Με την «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων να πέφτει και περισσότερες από 1 εκατομμύριο δηλώσεις φυσικών προσώπων και περίπου 100.000 δηλώσεις νομικών προσώπων να μην έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, το σενάριο μικρής παράτασης παραμένει στο τραπέζι.
Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασιστούν τα περιθώρια για μια νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να βρεθούν όλα τα δεδομένα, από τα προβλήματα που καταγγέλλουν σχεδόν καθημερινά οι ενώσεις φοροτεχνικών – λογιστών, έως τον αριθμό των υπόχρεων που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχουν υποβληθεί 5,6 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατ. Πρακτικά, μέσα σε λιγότερο από 72 ώρες θα πρέπει να κατατεθούν πάνω από 900.000 δηλώσεις με ρυθμό 12.500 δηλώσεων την ώρα, ακόμα και τα… ξημερώματα.
Έξτρα φόροι και πρόστιμα για όσους δεν τις υποβάλλουν εγκαίρως
Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 500 ευρώ και με προσαύξηση του φόρου θα βρεθούν οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν δήλωση μετά την καταληκτική ημερομηνία της 26ης Ιουλίου με το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν να αποκλείει παράταση της προθεσμίας.



