Για την απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκε, όταν ένας νεαρός τον πέταξε «για πλάκα» μέσα στο σιντριβάνι της Πλατείας Ιπποκράτους στη Ρόδο, μίλησε ο κ. Ανδρέας, λέγοντας πως κάποιος τον «αποζημίωσε» μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και εισαγγελική παρέμβαση.
Το θύμα της επίθεσης μίλησε στη «Ροδιακή», αποκαλύπτοντας πως λίγες μέρες μετά το περιστατικό, τον πλησίασε άτομο που του συστήθηκε ως «χωροφύλακας» και φέρεται να του έβαλε 160 € στις τσέπες, λέγοντας πως πρόκειται για αποζημίωση.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, με την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου να έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου είχε δώσει εντολή για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος, που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη τη χώρα.



