Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους το Σαββάτο, ξεκινάνε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα πως εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η συμφωνία εκεχειρίας καταρρέει και θα ξεκινήσουν νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

«Εάν η Χαμάς δεν επιστρέψει τους ομήρους μας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η κατάπαυση του πυρός θα τερματιστεί και οι IDF θα επιστρέψουν σε έντονες μάχες μέχρι να ηττηθεί οριστικά η Χαμάς», τόνισε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Παράλληλα ο ισραηλινός πρωθυπουργός επισήμανε πως: «το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ «χαιρέτισε» την απαίτηση του κ. Τραμπ να απελευθερωθούν οι όμηροι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, «και όλοι μας χαιρετίσαμε επίσης το επαναστατικό όραμα του προέδρου για το μέλλον της Γάζας».