Ναύπλιο: 78χρονος Νορβηγός τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση σε δύσβατο σημείο

focusfm.gr
5 Μαρτίου 2026, 21:30

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης 5/3 στις αρχές του Ναυπλίου, όταν 78χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση σε δύσβατο σημείο κατά τη διάρκεια εξόρμησής του στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (Τσέλο) στην Ασίνη Αργολίδας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος διέμενε στην περιοχή στο πλαίσιο διακοπών αγροτουρισμού, αποφάσισε να εξερευνήσει τη φυσική ομορφιά του λόφου με παρέα ομοεθνών του, σύμφωνα με το argolikeseidhseis. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα πλήρως γνωστές, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, καθιστώντας αδύνατη η μετακίνησή του. Αμέσως κινητοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωσή του.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου με 9 πυροσβέστες, το οποίο ανέπτυξε ειδικό σχέδιο για την ανάσυρση του τραυματία από το δύσβατο σημείο. Οι πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, κατάφεραν να προσεγγίσουν τον άτυχο τουρίστα και να τον μεταφέρουν με ασφάλεια σε σημείο όπου μπορούσε να παραληφθεί από ασθενοφόρο όχημα και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Πηγή:argolikeseidhseis