Οργισμένος ο Ντόναλντ Τράμπ με τη στάση του Ζελένσκι

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε σήμερα την οργή του για τις δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφορικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία.

focusfm.gr
23 Απριλίου 2025, 19:48
Photo: PBS

Με ανάρτησή του στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται με απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια στον Ζελένσκι λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κομπάζει στο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal δηλώνοντας ότι «Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει νομικά την κατοχή της Κριμαίας. Δεν υπάρχει τίποτε για να συζητήσουμε εδώ». Αυτή η δήλωση είναι εξαιρετικά επιζήμια για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, καθώς η Κριμαία χάθηκε πριν από χρόνια υπό την εποπτεία του Προέδρου Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα και δεν αποτελεί καν αντικείμενο συζήτησης.

Ουδείς ζητά από τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος αλλά, εάν θέλει την Κριμαία, γιατί δεν πολέμησαν για αυτήν 11 χρόνια πριν όταν δόθηκε στην Ρωσία χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα? Η περιοχή φιλοξενεί επί χρόνια πριν από την “παράδοση Ομπάμα” σημαντικές ρωσικές βάσεις υποβρυχίων.

Οι εκρηκτικές δηλώσεις όπως του Ζελένσκι δυσχεραίνουν τον τερματισμό του πολέμου. Δεν έχει τίποτε να καυχιέται. Η κατάσταση για την Ουκρανία είναι επιτακτική.

Μπορεί να έχει ειρήνη ή να μάχεται για 3 ακόμη χρόνια προτού χάσει ολόκληρη την χώρα.

Δεν έχει τίποτε να κάνει με την Ρωσία, αλλά έχει πολλά να κάνει με την επιθυμία μου να σώσω περίπου 5.000 Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες την εβδομάδα, που πεθαίνουν χωρίς λόγο.

Η δήλωση Ζελένσκι σήμερα δεν θα τίποτε παρά θα παρατείνει το “πεδίο θανάτου” και κανεις δεν το επιθυμεί αυτό».