Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί λίγο πριν τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων

focusfm.gr
3 Μαρτίου 2022, 09:50
Ουκρανία: Σφοδροί βομβαρδισμοί λίγο πριν τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων

Άλλη μια νύχτα-κόλαση στο Κίεβο, όπου πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες κι ενώ ηχούσαν σειρήνες.Οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Έκρηξη στο Κίεβο την ώρα που ο δημοσιογράφος κάνει live μετάδοση:

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.

Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας, που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες. Η Οδησσός έχει αποκλειστεί από τη θάλασσα και σημειώνονται σφοδρές μάχες στα περίχωρά της.

Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και Ουκρανίας, κάθονται σήμερα – όγδοη ημέρα του πολέμου – και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία μέση οδός για μια καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.  «Λεπτομέρειες για τον τόπο και την ώρα των συνομιλιών δεν είναι ακόμη διαθέσιμες» δήλωσε, το βράδυ της Τετάρτης, μέλος της ουκρανικής που συμμετέχει στις συνομιλίες.

Κι ενώ σήμερα αναμένεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα προς τους Ρώσους και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Κάθε κατακτητής πρέπει να γνωρίζει: Θα δεχτεί μια σφοδρή απόκρουση και οργή από τους Ουκρανούς. Τέτοια που θα θυμάται για πάντα ότι δεν θα τα παρατήσουμε!», ανέφερε.